Hayatı boyunca yuz tanıyamama hastalığına sahip olan ve bu durumu kendi dikkatsizliği olarak goren Boo James isimli talihsiz kadın, adeta kendi dunyasında bir uzaylı gibi yaşıyor. Ozellikle sokakta gorduğu bir insana selam verip vermemesi gerektiği konusunda ikilemde kalan Boo, hayatının tamamını bu stres ile birlikte yaşıyor.

Prosopagnozi adlı hastalığa sahip olan kadın, başına gelenlerin kendi dikkatsizliği ya da tembelliğiyle alakalı olmadığını ise ancak 40 yaşında tesadufen izlediği bir televizyon programından oğreniyor. O gunden sonra kendine olan nefretine bir son veren Boo, “Hemen kendimi daha iyi tanımaya ve affetmeye cabaladım.” sozleri ile o donemki ruh hali hakkında ipucları verdi.
Şu sıralar 51 yaşına basan kadının hastalığı ile ilgili tanımı ise bir hayli ilginc. Boo, “Yuzleri ancak parca parca gorebiliyorum. Evet, ortada bir ağız bir cift goz, burun ve benzeri şeyler var ancak ben bunları kendi zihnimde birleştiremiyorum. Benim gozlerimde hepsi sadece birer parcadan ibaret.”
Boo’nun bu talihsiz hastalığını medyaya duyurması ile farkındalığın artması ise oldukca iyi bir haber.
İnternethaber