Guney Afrika'da bir adam, "vicdan azabına dayanamıyorum" diyerek, 34 yıl once tecavuz ettiği kadından ozur diledi.
Guney Afrika'da 34 yıl once bir kadına tecavuz eden Dumisani Rebombo, vicdan azabına dayanamadı, yıllar sonra koyune donerek, mağdur ettiği kadını bulup, af diledi.
BBC'ye konuşan Rebombo, 15 yaşındayken, "kendisinin yeteri kadar erkek olmadığını" soyleyen arkadaşlarının etkisinde kalarak bir grup erkekle beraber bir kadına tecavuz ettiğini, ancak bu olayı icine sindiremediğini, aradan yıllar gecmiş olmasına ve cezaevine girme olasılığı bulunmasına rağmen koyune geri gelerek, mağdur ettiği kişiye, kendisini affetmesi icin yalvardığını soyledi.
Tecavuz ettiği kadının adaleti hakettiğini, resmi makamlara başvurması halinde cezaevine girmeye razı olduğunu belirten Rebombo, olayın mağdur uzerindeki etkilerini gorduğunu, tek isteğinin, mağdur tarafından affedilmek olduğunu kaydetti.
Mağdurla karşılaştığında, gecmişte yaptıklarından duyduğu utancı tekrar hissettiğini ifade eden Rebombo, "Karşılaştığımızda beni tanımadı. Kendisine tecavuz eden kişilerden biri olduğumu soyledim. Ağlamaya başladı. Olayın ardından bircok konuda hissiyatını kaybettiğini anlattı. Sonunda beni affettiğini soyledi.
Af dilemeye geldiğime cok memnunum. Mağdur ettiğim kişinin uzerinde bıraktığım izleri gordukten sonra artık yeni bir mesuliyetim var. Tecavuz mağdurlarına yardım icin calışacağım" diye konuştu.