Musluman olan Alman, 81 yaşında sunnet oldu
Musluman olduktan Turkiye'de yaşamaya başlayan Alman vatandaşı Paul Cruswel, 81 yaşında sunnet oldu.
Bir sure once İslam Dini'nden etkilenerek Musluman olan Cruswel, tam manasıyla Musluman olmak istediğini belirterek, ilerlemiş yaşına rağmen turist olarak bulunduğu Rize'de sunnet oldu. Opr. Dr. Şaban Coruh'un ozel muayenehanesinde gercekleştirilen sunnet torenine, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Koseoğlu, Rize Kale Camii İmamı Abdulkadir Kara ve Turizmci Koksal Hapeloğlu katıldı. Okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duanın ardından Cruswel, Opr. Dr. Coruh tarafından sunnet edildi.
Sunnet işleminden sonra Belediye Başkanı Bakırcı, Cruswer'e Kuran-ı Kerim hediye etti ve bir adet Cumhuriyet altını taktı. Sunnet torenine katılan diğer kişiler de Cruswel'e ceşitli hediyeler takdim etti. Sunnet işleminin ardından konuşan Cruswel, İslam'ın şartlarını ve geleneklerini tam olarak yerine getirdiği icin cok mutlu olduğunu soyledi. Belediye Başkanı Bakırcı ise ilk kez 81 yaşında bir kişinin sunnetine şahitlik ettiğini belirterek, "Daha once 30 yaşlarında sunnet olanları gormuştum. 81 yaşında sunnet olanı ilk kez goruyorum. Sunnet İslam'ın şartlarından değildir. Ama sunnetimizdir ve geleneğimizdir. Bizim toplumumuzda bu işi 6-7 yaşına kadar hallediyorlar. Kendisi tam anlamıyla Musluman olmak istediği icin bu yaşında sunnet olmuştur. Kutluyoruz" dedi.
Sunnet operasyonunu gercekleştiren Opr. Dr. Şaban Coruh ise daha once 40 yaşında birini sunnet ettiğini ancak ilk kez 81 yaşında birisini sunnet ettiğini soyledi. Dr. Coruh, "Yaşı ilerlediği icin kucuk cocuklara gore enfeksiyon kapma ihtimali yuksektir. Ancak bunu onlemek icin gerekli tedbirleri aldık. Başarılı bir operasyon oldu" diye konuştu.
Kale Camii imamı Abdulkadir Kara da sunnetin farz olmadığını hatırlatarak, "Sunnet, Musluman olmak icin şart değildir. Ancak sunnettir ve İslam geleneğidir. Cruswel'i bu yaşta sunnet olmak istediği icin kutluyoruz" şeklinde konuştu.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Musluman olan Alman, 81 yaşında sunnet oldu