Yemek korkusu bulunan aşcı 25 yıl biskuvi yiyerek hayatta kaldı...

Andrew Forster, her gun restoran mutfağında lezzetli yemekler yapmak icin didiniyor: Mango salatalı tavuk, şişlere dizilmiş karides, el yapımı makarna ve pizza ve diğer tum lezzetli karışımlar. Fakat buna karşın yetenekli aşcı kendi ortaya cıkardığı lezzetlerin hic birini tatmamış bunun nedeni ise yemek korkusu olması. Kendi lezzetlerini tatmak yerine yaklaşık 25 yıldır biskuvi ve cayla hayatını surdurmuş. ''Gunde iki paket biskuvi tuketmeye alıştım'' dedi 27 yaşındaki Foster. ''18 aylıkken yemek yemeyi bırakmışım. Uzmanlar annemin beni ac bırakmasını tavsiye etmişler ve sonucunda tekrar yemeye başlayacağımı soylemişler fakat tek istediğim biskuviymiş.'' ''Başka bir yiyeceği yediğimi duşunduğum zaman rahatsızlanıyorum ve midem bulanıyor'' dedi. Tuhaf bir şekilde, biskuvi alışkanlığı, bir aşcı olma hayallerini yıkamamış ve şuan İngiltere'de Durham kasabasında bir İtalyan restoranının mutfağından sorumlu. Calışanlarına tattırıp onların verdikleri rapor doğrultusunda muşterilere servis yapmaktan başka bir seceneği bulunmuyor.

Kendi yaptığı yemeklerin tadına bakamayınca o da tatlı atıştırmalıklardan oluşan ozel bir beslenmede karar kılmış. Problemleri, 24 yaşındaki kız arkadaşı Caroline Lister'ın, erkek arkadaşının yaptığı bu secici diyeti beslenme uzmanlarına yazdığında ortaya cıkmış. ''Sağlık problemlerinin yanında beslenme şeklim hayatımın her alanını etkiliyordu, sosyalleşme ve iş de dÂhil.'' ''Ben teorik bir aşcıyım hangi yemeklerin bir arada guzel gideceğini biliyorum ama her zaman yaptıklarımı tatması icin mutfaktaki calışanlardan birine sunuyorum. ''Tamam, guzel kokuyor'' diye duşunuyorum sadece, eğer tatlarına bakma duşuncesi bile midemi bulandırıyor. Her zaman bunun derinlerde bir yerde psikolojik bir nedeninin olduğunu duşundum ve bu rahatsızlığa sahip olanın bir tek ben olduğumu duşundum'' diye ekledi Andrew'un biskuvi tutkusu onu BBC3 TV'nin Freaky Eaters (Garip beslenenler) programına taşımış Bir beslenme uzmanının ve psikoloğun yardımıyla şu anda diğer yemekleri deniyor. ''Bir kereliğine guzel yemek tadabilmek harika bir durum'' diyor.

Kaynak=enterasan.com