Mersin’in Erdemli İlcesi’nde bir binanın catısından havaya 5 ve 10 liralık banknotlar sactıktan sonra ortadan kaybolan kişinin, 30 yaşındaki ciftci Mevci Ergun olduğu ve borcundan kurtulmanın sevinciyle stres atmak icin 3 bin 500 lirayı sactığı belirlendi.
Karyağdı Mahallesi’nde yaşayan ve 1.5 yıl once boşanan bir cocuk babası Mevci Ergun, 5 bin liralık borcunu odeyebilmek icin 29 bin liraya bahcesini sattığını, borcunu odemenin mutluluğu ile catıya cıktığını ve stres atmak icin de binanın tepesinden toplam 3 bin 500 lira değerinde banknotları havaya savurduğunu soyledi. Merkez Mahallesi İshak Efendi Sokak’ta Esnaf ve Kefalet Kooperatifi’nin bulunduğu apartmanın catısına cıkıp, 3 bin 500 lirayı havaya sacan Ergun, “En guzel şey ihtiyacın dışındaki fazla parayı dağdan, bina tepesinden atıvermek. Havaya attığın parayı gokyuzunde yıldızlar gibi ucuşunu izlemek zevklerin en guzeli. Ben bu mutluluğu yaşadım, bunu yaşamayan bilemez. Herkese tavsiye ediyorum. Bazı şeyler vardır yaşanmadan anlatılmaz. Tun insanlara da buradan sesleniyorum; ihtiyac fazlası paranızı atın. Mutluluğun tadını boylece aldım” dedi.
‘İCİMDE BİR SEVİNC TAŞMASI OLDU’
Kemal Sunal'ın ‘Avanak Apti’ filmini anımsatan olayı gercekleştiren Ergun, 5 bin liralık borcunu odedikten sonra icinde buyuk bir sevinc duygusu ve heyecan yaşadığını vurgulayarak şoyle konuştu:
“Sevincimi insanlarla paylaşıp borctan kurtulma stresini uzerimden atmak icin kendimi bir binanın tepesinde buldum. Poşetin icindeki paraları havaya savurdum. Yaklaşık 3 bin 500 lira civarındaki parayı havaya atıp onların ucuşlarını izledikten sonra oradan gittim. Kendimi cok rahatlamış hissettim. Ben apartmandan ayrıldıktan sonra attığım paraları vatandaşlar toplamış, polise vermiş. Attığım paradan 825 lirayı geri teslim ettiler. Hic pişman değilim. Fazla param olsun yine atarım. Ben paraları borcumu odediğim ve sevinc yaşadığım icin attım. Hayatta yapmak istediğim şeylerin başında geliyordu. Elime fırsat gecti, ben de yaptım. Ben bunu sosyal bir aktivite gibi, stres atmak icin yaptım. Ayrıca borcumu kapatmanın sevincini de paylaşmak istedim. Gecenlerde de bir anda kızım aklıma geldi, param da yoktu. Evin onundeki motosikletimi yaktım.”
Mevci Ergin'in ağabeyi Yahya Ergin ise kardeşinin eşinden ayrı olduğu icin psikolojik sorun yaşadığını belirterek, “Kardeşim şu anda pimi cekilmiş bomba gibi, ne yapacağı belli değil. Birkac gun once evinin onundeki motosikletini yaktı, şimdi de eline gecen parayı havaya savuruyor. Kardeşimi topluma kazandırmak icin tedaviye ihtiyacı var. Cunku yarın ne yapacağı belli değil” dedi.
İnternethaber