Yuzlerce cocuk televizyonda gorduğu, sokakta adını duyduğu 'teroristlere' mektup yazdı. Mektuplar hem huzunlendiriyor hem de tebessum etmeden duramıyorsunuz. İşte cocukların teroristlere yaptıkları cağrı:
Eskişehir, İzmir, İstanbul ve Ankara'daki ilkoğretim oğrencilerinin, teror eylemleri sonrasında yazdığı mektuplar, Babıali Kultur Yayıncılığı'nın yaptığı bir projenin sonucunda Cocuklardan Teroristlere Mektuplar adıyla kitaplaştırıldı.
Kitabın fikir babası olan ve aynı zamanda yayına hazırlayan Murat Tazegul, 400 mektubun 100'unu yayınladıklarını ve bu kitapla cocukların zihinlerindeki 'teror' kavramının ortaya cıkmasını amacladıklarını belirtiyor.
Mektuplar hem huzunlendiriyor hem de tebessum etmeden duramıyorsunuz.
İşte iclerinden birkacı:
5. sınıf oğrencisi Nurten 'in mektubu:
"Terorist Amca,
Televizyonlarda oldurduğun insanların cocuklarını goruyorum hep ağlıyorlar. Babasız- annesiz kalıyorlar. Onlar nasıl buyuyecek, nasıl okuyacak ya da cocukları oldurulmuş olan anneler babalar evlat acısıyla nasıl yaşayacaklar?
Kac cocuğun var diye soranlara nasıl cevap verecekler? Duşunuyorum da cocuklardan hic terorist olmuyor. Bazen buyumek istemiyorum. Oldurduğun insanlarla konuşarak anlaşmayı denesen olmaz mı?
Bir de sakat bıraktığın insanlar var. Kiminin eli yok, kiminin bacağı yok, kiminin de gozu yok. Senin de bunları yapmaya hakkın yok.
Boyle can yakmaya devam edersen ben de kendime bomba yapacağım ve uzerime saracağım. Sana ve senin gibilere patlayacağım. Ama ben yine de canlı kalacağım. Cunku uzerime sardığım bombayı binlerce kalemden, silgiden yapacağım. Boylelikle ne ben ne de kimse olmeyecek. Olen sadece cehalet olacak."
7. sınıf oğrencisi Selim
"Sayın terorist arkadaşım,"
Sen ne yaptığının farkında mısın?
Televizyondan duydum, size terorist diyorlar. Muhammetleri, Alileri, Hasanları, Ayşeleri, Fatmaları oldurduğunuzu soyluyorlar. Yaşlıları, cocukları, kadınları oldurduğunuzu soyluyorlar. Siz gercekten terorist misiniz? Dayıma sordum adınızın Turk adı, Musluman adı olduğunu soyledi. Nasıl olur da kardeşlerinize kıyıyorsunuz? Sonra sizin de olduğunuzu duyuyorum. Uzuluyorum. İnsanlar olmesin istiyorum. Televizyonlar kotu haberler vermesin. Sizin cocuklarınız var mı? Cocuklarınızı okutun birlikte okuyalım. Ulkemize faydalı olalım."
4. sınıf oğrencisi Semanur
"Selam elleri kalem yerine silah tutan abiler,
İnsan hic kardeşine silah sıkar mı.. Siz de cocukken ne kadar saf ve herkes tarafından sevilen bir cocuktunuz...Gel biz bu yaptığın kotulukleri unutalım, sen tıpkı cocukluğundaki gibi temiz kalbinle sevecen biri ol.
4. sınıf oğrencisi Enis
"Sanatınız belli olsa oğretmen veya muhendis olsanız, para kazansanız olmaz mı? Hem hayatınız kolaylaşır hem de rahat ve huzurlu yaşarsınız."
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Yuzlerce cocuk 'teroristlere' mektup yazdı [Garip Tim]