Cocuk esirgeme kurumuna geldik ve bagajdan eşyaları almamı soyledi annem...Bagaja baktığımda cocuklar icin ozellikle alınmış tam 6 cocugu baştan aşağıya giydirecek kadar eşya vardı.Kazaklar,botlar,montlar vs.vs...İceri mudurn oraya gideceğimizi soyledi yol biraz uzundu, bir erkek olarak butun poşetleri ve cantaları ben aldım...Yolda yururken nerdeyse 50 cocuğa rastladım...Hepsi guleryuzlu ve sımsıcak dunya guzeli cocuklardı...Biri yanıma yanaştı ve cantadan ucu taşan montu gorduğu icin bana "Abi bize bu kış kimse mont vermedi, uşumuyorum aslında ama rengi cok guzelmiş bunu bize(!!!) mi getirdin" dedi, ve garip oldum bencellikten zerre yoktu cocuk montu olmamasına rağmen bana ver demedi bize dedi! Ama veremezdim cunku gorevli boyle bir tavrın yasak oldugunu ve muduriyete makbuz karşılığı teslim edilmesi gerektiği soyledi...Bende cocugun kafasını okşayıp "Evet size gitirdim" dedim..Daha 20 metre yurumuştumki 65 yaşlarında burnu akan sarı saclı afacan bir delikanlı yanıma koştu ve "Abi ben bir şey istemiyorum!...Sadece arabanla beni gezdirirmisin? Bizi hic gezdirmiyorlar.Araba farketmez,dışarısını gormek istiyorum" dedi ve benim gozlerim doldu bir şey diyemedim

Bu yazıyı size yazmak istedim cunku...Hayatımda hic bir zaman boyle bir manzara ve duygu seli yaşamadım...Hayatım boyunca hic cocuk esirgemeye gitmedim hayatımda ilk defa gittim.Ve ilk defa bu yaşıma rahmen hıckırıklarla ağladım cocukluğumdan beri!...Bugune kadar allaha şukur hep rahat yaşadım, hic bir zaman boyle bir yer ve boyle cocuklar olabileceği aklıma gelmemişti...Ama bugun annem bana guzel bir ders verdi...Araba alıcaktım ailem den yardım istedim...Ama şuan ise ben onlara para verdim "Anne nolur arife bir kez daha gidelim bir kac cocuga daha bayramlık alalım" dedim...
Dostlarım inanın şuan dunyada bir cok insanın yaşayamayacağı kadar luks yaşıyorsunuz/yaşıyoruz...Lutfen ama lutfen biraz zaman ve biraz para ayırıp sizde bir cocuk esirgemeye gidin...Onların hic ablaları olmadı yada abileri, yada hic bir zaman doner yemediler yada hic bir zaman kollu ve sapasağlam bir barbi bebekleri olmadı...Ama siz bunu sağlayabilirsiniz...!Biliyorum binlercesi var belki bir kişiye yapsak ne olacak diceksiniz.......>