Dunyanın ilk pembe yunusu, ABD'nin Lousiana kentindeki Inland Golu'nde, goruntulendi.
Kaptan Erik Rue, onu ilk olarak Calcasieu Golu'nde gorduğunu, o gunden bugune takip ettiğini ve pek cok fotoğrafını cektiğini soyluyor.
"Bir anda suyun yuzeyinde acık renk bir şey gordum. Hareket ettiğini fark ettim. Bunun pembe renkte bir yunus olduğunu anladığım zaman nasıl heyecanlandığımı anlatamam. Daha once buna benzer bir şey gormemiştim. Butun vucudu tamamiyle pembe renkteydi. Sağlıklı gorunuyordu. Rengi dışında her şey normaldi ve cok guzeldi."
Memelinin gozlerinin kırmızıya caldığını da belirten Rue, pembe renkli yunusun albino hastası olduğunu ilk başta duşunmemişti. Ancak bilim adamlarının gozlemlerine gore bu sıradışı yunusun renginin tuhaflığı albinoya bağlı olduğu ifade edildi.
Biyolog ve aynı zamandan Balina ve Yunus Koruma Derneği gorevlisi Regina Asmutis-Silvia, kariyeri boyunca boyle bir duruma rastlamadığını soyluyor:
"Pembemsi gozlerinden onun albino olduğunu anladık. Albinizm genetik bir hastalık. Ancak bu hastalığın hayvanlara nasıl yansıdığını anlamak biraz guc. Ama şu bir gercek ki cok guzel. İnsanlar dikkatli olmalı. Bu sadece bu yunus icin değil, diğerleri icin de gecerli. Onları uzaktan izlemeliler, peşlerinden gitmek, onları kovalamak, doğanın bu en sevimli hayvanlarına buyuk zarar verir."
alıntı
acaba bunların yeşilleride varmıdır