Ucuş Sırasında Uyuyakalınca Gozlerini Karanlık ve Kilitli Bir Ucakta Acarak Korkuyu İliklerine Kadar Yaşayan Kadın

Tiffani Adams isimli kadın, Quebec'ten Toronto'ya yaptığı ucuş sırasında uyuyakaldı. Gozlerini actığında ise zifiri bir karanlıkla karşılaştı.

Air Canada ucağı, Tiffani ucağın icindeyken park edilmiş ve ve kapıları da kilitlenmişti. İlk başta kabus gorduğunu duşunen kadın, kabusunun gercek olduğunu anladı.

Olay 9 Haziran gunu, 90 dakika suren ucuşta gercekleşti.

Quebec'te bir arkadaşının yanında hayatının en iyi hafta sonlarından birini gecirdiğini soyleyen Tiffani, evine donuyordu.

Tiffani'nin arkadaşı Deanna Noel-Dale, ucak şirketinin Facebook sayfasında, arkadaşı yerine olayı anlattı.

"Gercekten bu hafta benim icin oldukca zordu ve yardım istiyorum. Bunun gibi bir şey yaşayan varsa oğrenmek istiyorum cunku olay uzerinden 10 gun gecmiş olmasına rağmen hala cok kotu bir haldeyim. Duygularımı kontrol altında tutamıyorum ve sinirlerimi sakinleştirecek her tavsiyeye acığım."
"[...] 1.5 saat suren ucuşun yarısından az bir sure once uyuyakalmışım. Gece yarısı uyandım (inişten birkac saat sonra) dondurucu soğukta, zifiri karanlığın ortasındaydım. Anksiyete bozukluğu olan biri olarak size yaşadığım korkuyu tarif bile edemem..."

Oldukca buyuk bir panik halinde olan Tiffani, arkadaşı Deanna'yı aradı ancak daha aramadan bir dakika gecmeden telefonunun şarjı bitti ve kapandı...

"Nefes almaya odaklanıp, panik atağımı kontrol altına almaya calıştım. Bulabildiğim her USB girişiyle telefonu şarj etmeye calıştım ancak elektrik yoktu. Tuvaleti kullanmak zorunda kaldığım anlar da korkunctu her taraf kapkaranlıktı. Hicbir şey goremediğiniz an kendinizi sakin tutmak cok zor. Telefonumu da şarj edemediğim icin paniğimin zirvesindeydim ve bu kabusun bir an once bitmesini istiyordum. Kokpitte telsiz buldum ancak onlar da calışmıyordu."

Kokpitte fener bulan Tiffani inanılmaz mutlu olmuş ve pencerelerden gorulme umuduyla acil yardım sinyalleri vermiş.

Bulduğu fenerle de kapıyı acmaya calışan Tiffani, kapıyı acınca 12 metrelik bir yukseklikle karşı karşıya kaldı.
"Kapıya asılarak yer murettebatlarının dikkatini cekmeye calıştım. Pearson şirketinin ışıkları gozukuyordu ama cok uzaktaydı ve etrafta bana yardım edebilecek hic kimse yoktu. Telaş icinde ip bulmaya calıştım (ucuş gorevlileri koltuğu kapının hemen yanındaydı, ancak emniyet kemeri asılmak icin cok kısaydı. Bu yuzden panik halime geri donmuş, ucağın dışına ışığı yansıttım. Uzak mesafeden belki birilerinin goreceğini duşunmuştum. Ne kadar zaman gecti bilmiyorum."

Neyse ki Tiffani, bagaj arabası taşıyan birinin dikkatini cekti ve bir merdiven yardımıyla onu kurtardı.

Ancak, Tiffani olayı hala atlatamamış ve bunun gibi bir şey yaşayan varsa onlardan yardım istiyor.
"Geceleri tekrar tekrar yaşadığım korku yuzunden uyuyamıyorum. Uyuduğum zamanlarda ise korkuyla uyanıp hala karanlık bir yerde kilitli kalmış olma korkusuyla tekrar uyanıyorum. Bu oldukca uzun bir post oldu o yuzden artık bitireceğim. Lutfen bunu paylaşın ve benim bu olayımı yaşayan birileri varsa soyleyin, yalnız kalma hissinden kurtulayım."
Ucak şirketi, Tiffani ile iletişim halinde olduklarını acıkladı.

onedio