İnsan en cok neye ihtiyac duyar.neyi arar.yada ne yaparsa mutlu olur.en sıkıntılı donelerin de ne kurtarır onu icinde olduğu durumdan.ne duymak ister yada ne bulmak.Ne unutturur ona sıkıntılarını dertlerini.Etrafındakilerin onu anlaması yeter mi? Neden mutlu olmak da aradığını bulmak da bu kadar zorlanır insan.bulduğunda kaybetmemesi gerektiğini anlasın diye mi?ama bulana kadar her şeyden yorulmuş bir haldeyse,ne aradığını bile unutmuş haldeyse bir anlamı kalır mı? Peki o zaman nerden başlamalı .doğuştan mı şanslı olmalı insan yada şansı kendimi doğurmalı.neden bazen caresiz kalır insan neden eli kolu bağlanır.nedir bunlara sebep olan.ne icin uğraşıyoruz.bizim icin en onemli olan şeyleri bile bazen gozumuz neden gormuyor.Mutsuzluk neden var.her şeyin bir var olma sebebi var ama.mutsuzluğun ki ne?o neden var.mutlu anların kıymeti bilinsin diye mi?ama once mutluluk verilse olmaz mı?ya da en azından mutsuz anlarımız kısa surse.insan bazen kendinden başkasını gormek istemez yanında,bazen kendini de?bundan daha kotu bir durum var mı dır acaba?yani insanın kendisini bile istememesi.gibi.cunku careyi yine ekendi kendine bulacakken yada en azından başka şansı yokken, kendisiyle yan yana duramazsa nasıl yapacak bunu.
Hareket edemiyorsa sadece bekliyorsa,ve aksine bir şey bulamıyorsa ne yapmalı.kendin den başka hic bir şeyi değiştiremiyor buna gucu yetmiyorsa ne yapmalı.kaybolup gitmeye,başaramadım demeye mahkum mu dur?yoksa yanlış yerde mi duruyordur.yapması gereken şey o değilmidir?.bunu mu değiştirmeli once.
Yoksa caresizlik de gorecelimidir.caresiz kalmayan insan var mıdır.bulunduğu durumu caresizlik olarak gormeyen.nedir o insanları farklı yapan onlara bu gucu veren?eğer onlara verilen bize verilmediyse bu bizim sucumuz mu? Doğmadan once hata yapmamız imkansız değil mi?o zaman neden eksik verilir bazı şeyler.
Tam ben bunun altından kaklarım diyip bir şeylere başladığımız da en azından yolun yarısına kadar onumuze engel cıkmasa olmaz mı?.yada aşabileceğimiz engeller cıksa en azından. Cok mu kolay olur o zaman?
Bumudur amac?hak etmek mi?yoksa sadece elindekiyle mi kalmalı.daha iyisini aramamalı mı?ama o zaman neden insanlara isteme duygusu verildi.sendekinden daha iyisini alma,yaşama isteği verildi.
Neden? Ne yapmalı peki? Aradığımız şey bunun cevabı yoksa.galiba oyle ne yapmamız gerektiğini anlayıp neleri yapmadığımızı gorursek galiba ne kadar eksik olursa olsun tamam arız.
Hani bazen icin de olduğun durumdan kurtulmak icin kendini paralarcasına uğraşırsın ya.yapabileceğin birşey isteseler sadece, o durumdan kurtulman icin kendini hice sayar yaparsın.
Bağır deseler gucunun yettiği kadar,koş deseler gidebildiğin yere kadar.boğazını patlatıncaya,ayaklarını hissetmeyinceye kadar koşarsın.yapabileceğin bir şey dir cunku ve kurtulmak istiyorsundur o durumdan.
Bekliyorum!! birisi bana KOŞ sonra her şey bitecek desin!!!
arkadaslar yerimi bilmiom ama yazmak istedim..
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Bunalimdayiiim!!İCİmİ DOkdUm
-
05-09-2019, 00:04:12