Maydanozlu rosto
6 kişilik
Malzemesi:
600 gr dana rosto, 2 demet maydanoz, 3-4 dilim salam, 2 diş sarımsak, 1 defne yaprağı, 2 diş karanfil, Yarım tatlı kaşığı hardal, 4 corba kaşığı sıvıyağ, 1 cay kaşığı kekik, 1.5 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Salamları ince şeritler halinde kıyın. Karanfilleri ezin. Defne yaprağını ufalayın. Sarımsakları soyup ezin. Salam, karanfil, defne yaprağı, sarımsak, hardal, 2 kaşık sıvıyağ, kekik, bir tutam tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. 5 dakika dinlendirin. Kalan sıvıyağı tencerede kızdırın. Rostoyu tencereye alıp sık sık cevirerek her tarafı kızarıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Fırın kalıbını yağlı kağıtla doşeyip eti yerleştirin. Hazırladığınız baharatlı karışımı etin her tarafına surun. Onceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı firma verip 5 dakika pişirin. Sıcak suyu etin uzerine gezdirerek dokun. Kalıbın uzerini aluminyum kağıtla kapatın. Tekrar firma verip 30-35 dakika pişirin. Maydanozu temizleyip iri iri doğrayın ve duz bir tabağa alın. Eti fırın kalıbından alıp maydanoza bulayın. Etin pişme suyunu bir kaba alıp yuksek ateşte bir kac dakika pişirin. Eti dilimleyip sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
__________________
Maydanozlu rosto
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Maydanozlu rosto