Krutonlu Cılbır (6 Kişilik)

Malzemeler:

2 Diş Sarmısak
6 Yumurta
1.5 Su Bardağı Yoğurt
3 Corba Kaşığı Tereyağı veya Sıvıyağ
2 Cay Fincanı Kruton Ekmek
1 Cay Kaşığı Kırmızıbiber
3-4 Dal Maydanoz
Tuz

HAZIRLANIŞI :
Sarımsağı az tuzla ezip yoğurda ekleyin ve putursuz bir hale gelinceye kadar karıştırın.
Geniş bir tencerede suyu kaynatıp yumurtalaraı teker teker kırın. Yumurtaların beyazları katılaşınca delikli kavgirle suzup yayvan bir servis tabağına alın.
Yumurtaların cevresine bir sıra kruton ekmek dizip sıcak olarak bekletin. Uzerine sarımsaklı yoğurdu dokun. Tereyağını kızdırıp kırmızıbiber ekleyin. Karışımı yoğurdun uzerine gezdirin. Maydanozla susleyip servis yapın.
Not : Kruton ekmek yapmak icin bayat ekmek iclerini kup şeklinde kesip yağda kızartın.

__________________