Poncik Malzemeleri

On maya

1 su bardağı ılık sut
1 yemek kaşığı kuru maya
2,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin – eritilmiş
1 adet yumurta
4 su bardağı un
Karışık dağ meyvesi marmeladı – ici icin
Pudra şekeri – uzerine serpmek icin

On maya icin olan malzemeleri karıştırın ve strecleyip 10-15 dakika mayalandırın.

Margarini eritin, sıvıyağla karıştırın. Ardından yumurtayı bir kasede cırpın ve yağı yavaşca yumurtaya yedirin.

4 su bardağı un, margarinli yumurta ve on mayayı birleştirip yoğurun.

Strecleyip 1 saat mayalandırın.

Surenin sonunda hamuru tekrar yoğurup, gazını alın. Hamuru eşit iki parcaya bolun. Bir tanesini tezgahın uzerinde yuvarlak olacak şekilde acın ve 8 eşit ucgen elde edin.

Bir tane ucgeni onunuze alın ve icerisine marmelat yerleştirip, kenarlardan kapatarak sarın.

Tum hamuru bu şekilde hazırlayıp, 190 derecede onceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Fırından cıkan poncikler soğuduktan sonra uzerine pudra şekeri serperek servis edin.




ardaninmutfagi.com

__________________