MALZEMELER
Temel hamuru icin:
250 gram buğday unu 125 gram tereyağı 3 yemek kaşığı soğuk su 1/2 cay kaşığı tuz Dolgu icin:
100 ml. sut 200 ml. suyu alınmamış yoğurt 2 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 1/4 cay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi 1/2 cay kaşığı tuz 1/4 cay kaşığı karabiber Uzeri icin:
3 adet buyuk boy mantar 2 sap yeşil soğan 1 adet chili biberi 10 yaprak taze fesleğen yaprağı
NASIL YAPILIR?
Hamur icin un ve tuzu bir kaba eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını kup doğrayın ve una ekleyerek parmak uclarınızla karıştırmaya başlayın. Azar azar suyu da ekleyerek iyice yoğurun. Hamuru strec filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tart kaplarınızı tezgaha cıkarın. Buzdolabında dinlenen hamuru 8 eşit parcaya bolun ve her birini tart kalıplarına yerleşecek boyda oklava veya uzun bir cam kavanoz yardımıyla acın. Hamurları tart kalıplarına doşeyin, kenarlarının da eşit şekilde kaplandığından emin olun. Bir catalın ucuyla hamura delikler acın. 15 dakika fırınlayın. Mantar, taze soğan ve chili biberi ince kıyın. Fesleğen yapraklarıyla birlikte bir kasede karıştırın. En son, dolguyu hazırlayın. Tum malzemeleri bir kasede cırpın. Tart hamurlarını fırından cıkarın ve dolgu sıvısını her birine eşit miktarda dağıtın. Uzerine de mantar karışımını koyun. 20 dakika veya uzeri kızarana dek pişirin.
__________________