MALZEMELER
İc harcı icin:
300 gram orta yağlı kıyma 1 adet buyuk boy kuru soğan 4 yemek kaşığı aycicek yağı 1/2 cay kaşığı tuz 1/4 cay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan 1/2 cay kaşığı acı toz kırmızı biber 1/4 demet maydanoz Dış hamuru icin:
3/4 su bardağı ince bulgur 3 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı un 1/2 cay kaşığı tuz 1,5 su bardağı sıcak su Kofteleri haşlamak icin:
6 su bardağı sıcak su
NASIL YAPILIR?
Koftelerin ic harcını hazırlamak icin; kuru soğanı kucuk parcalar halinde yemeklik doğrayın. Aycicek yağını kucuk bir tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Orta yağlı kıymayı katın, suyunu cekip renk alana kadar kavurun. Tuz, karabiber, kurutulmuş reyhan ve acı toz kırmızı biberle birlikte kavrulmuş kıymayı ceşnilendirin. Son olarak; incecik kıyılmış maydanoz yapraklarını ekledikten sonra hazırladığınız ic harcı ocaktan alın. Dış hamuru icin; incir bulgur ve irmiği derin bir tencereye alın. Sıcak su ve tuz ekledikten sonra kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirin. Ocaktan alıp ilk sıcaklığı cıktıktan sonra azar azar un ilave ettiğiniz bulgur karışımını, tahta bir kaşıkla karıştırın. Yoğurarak kıvam almasını sağladığınız hamurdan iri ceviz buyukluğunde parcalar kopartın. Baş parmağınızla orta kısımlarına cukur actıktan sonra onceden hazırladığınız ve soğumuş olan ic harcla doldurun. Yuvarladığınız kofteleri hafifce bastırarak arzuya gore yassı şeklini verin. Harc bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Derin bir tencerede kaynattığınız sıcak suya hazırladığınız kofteleri atın. Dış hamurları yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşladığınız kofteleri bir kevgir yardımıyla cıkartıp servis tabağına alın. Arzuya gore sarımsaklı yoğurt ya da salcalı sos eşliğinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
__________________