1 kg. bakla
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
8 su bardağı sıcak su
3 demet taze sarımsak
2 su bardağı suzme yoğurt
2 adet yumurta
1 corba kaşığı un
125 gr. tereyağı
1 cay kaşığı safran
Tuz
Eti, suyunu salıp yeniden cekinceye dek kavurun. Tencereye nohut, sıcak su ve tuz ilave edip 20 dakika pişirin. Baklayı temizleyip uc santim uzunluğunda doğrayın, 20 dakika haşlayıp suzun. Daha sonra sarımsaklarla birlikte etin uzerine ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocağı kapatın. Yoğurt, yumurta ve unu, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynayınca baklayı, bu karışımın uzerine ekleyin. Ayrı bir kapta tereyağını eritin. Safranı ekleyip iyice kızdırın. Yemeğin uzerine gezdirerek servis yapın.
__________________
Etli Nohutlu Bakla Tarifi
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Etli Nohutlu Bakla Tarifi