20. Onlar yeryuzunde (Allah'ı) Âciz bırakabilecek değillerdir. Onların Allah'tan başka sığınabilecekleri bir yardımcıları da yoktur. Azap onlar icin kat kat artırılacaktır. Cunku onlar (gercekleri) işitmeğe tahammul edemiyorlar, hem de gormuyorlardı.

21. İşte bunlar, kendilerini ziyana uğratan kimselerdir. Uydurmakta oldukları şeyler de kendilerini yuz ustu bırakıp kaybolup gitmiştir.

22. Şuphesiz bunlar ahirette en cok ziyana uğrayanlardır.

23. İman edip, salih ameller işleyen ve Rablerine gonulden bağlananlara gelince, işte onlar cennetliklerdir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.

24. Bu iki zumrenin durumu, kor ve sağır ile goren ve işiten kimseler gibidir. Bunların durumları hic birbirlerine denk olur mu? HÂl duşunmez misiniz?

25. Andolsun, biz Nûh'u kavmine peygamber olarak gonderdik. Onlara şoyle dedi: "Ben sizin icin apacık bir uyarıcıyım."

26. "Allah'tan başkasına ibadet ve kulluk etmeyin. Doğrusu ben sizin adınıza elem dolu bir gunun azabından korkuyorum."

27. Kavminin inkÂr eden ileri gelenleri, "Biz, senin ancak bizim gibi bir insan olduğunu goruyoruz. İlk bakışta sana uyanların da ancak en aşağılıklarımızdan ibaret olduğunu goruyoruz. Sizin bize karşı herhangi bir ustunluğunuzu de gormuyoruz. Aksine sizin yalancı kimseler olduğunuzu sanıyoruz" dediler.

28. Nûh dedi ki: "Ey Kavmim! Soyleyin bakalım; şÃ‚yet ben Rabbimden gelen apacık bir delil uzerinde isem ve O, kendi katından bana bir rahmet vermiş de siz ona karşı kor kalmışsanız, onu istemediğiniz hÂlde, biz sizi ona zorlayacak mıyız?"