79. Firavun, "Butun usta sihirbazları bana getirin" dedi.(5)
(5) Mûs ve Firavun kıssasının başka bir anlatımı icin bakınız: A'rÂf sûresi, Âyet, 103-140.
80. Sihirbazlar gelince Mûs onlara, "Atacağınızı atın (hunerinizi ortaya koyun)" dedi.
81. Sihirbazlar atacaklarını atınca, Mûs dedi ki: "Sizin bu yaptığınız sihirdir. Allah, onu elbette boşa cıkaracaktır. Cunku Allah, bozguncuların işini duzeltmez.
82. Sucluların hoşuna gitmese de, Allah, hakkı sozleriyle gercekleştirecektir."
83. Firavun ve ileri gelenlerinin kotuluk yapmaları korkusu ile kavminin kucuk bir bolumunden başkası MûsÂ'ya iman etmedi. Cunku Firavun, o yerde zorba bir kişi idi. O, gercekten aşırı gidenlerdendi.
84. MûsÂ, "Ey kavmim! Eğer siz gercekten Allah'a iman etmişseniz, eğer O'na teslim olmuş kimseler iseniz, artık sadece O'na tevekkul edin" dedi.
85. Onlar da şoyle dediler: "Biz yalnız Allah'a tevekkul ettik. Ey Rabbimiz, bizi zalimler topluluğunun baskı ve şiddetine maruz bırakma!"
86. Bizi rahmetinle o kÂfirler topluluğundan kurtar.
87. MûsÂ'ya ve kardeşine, "Kavminiz icin Mısır'da (sığınak olarak) evler hazırlayın ve evlerinizi namaz kılınacak yerler yapın. Namazı dosdoğru kılın. Mu'minleri mujdele" diye vahyettik.
88. MûsÂ, şoyle dedi: "Ey Rabbimiz! Gercekten sen Firavun'a ve onun ileri gelenlerine, dunya hayatında nice zinet ve mallar verdin. Ey Rabbimiz, yolundan saptırsınlar diye mi? Ey Rabbimiz, sen onların mallarını silip supur ve kalplerine darlık ver, cunku onlar elem dolu azabı gorunceye kadar iman etmezler."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Yûnus sûresi 11.cuzun 4.hizbi 217 sayfasındasınız