MALZEMELER
600 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr margarin
150 gr Arpacık soğanı
150 gr Havuc
150 gr Bezelye
200 gr Domates
1 tatlı kaşığı Tuz
150 gr Calı fasulyesi
150 gr Kabak
50 gr Dolmalık biber
1/2 demet Dereotu
Baharat torbası
2.5 bardak Su
HAZIRLANIŞI
On hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, butun olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar bicimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Domatesi, kabuklarını soyup cekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar bicimi doğrayın. Calı fasulyesinin kılcıklarını ayıklayın. Kabağı kazıyın. Dolmalık biberin sap ve cekirdekli kısımlarını alıp, atın. Her uc sebzeyi de, havucta olduğu gibi, iri zar bicimi doğrayın.
Dereotunu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın. Yağın ucte birini oıta boy bir tencerede, otta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca arpacık soğanı, havuc ve calı fasulyesini ilave edip. ara sıra karıştırarak, 3-4 dakika sote edin. Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkac dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi ateşten alın.
Kalan yağı, buyuk bir tencerede, oıta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi acın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Domatesi katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkac dakika daha pişirin.
Tuzunu koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Baharat torbasını ekleyin. Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin uzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın.
Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca ortun. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu sure icinde, ara sıra tencerenin kapağını acıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme suresini uzatın.
__________________
Bahcıvan Kebabı
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Bahcıvan Kebabı