MALZEMELER
12 adet arpacık soğanı
2 diş sarımsak
75 gram tereyağı
750 gram sut dana parca et
1 corba kaşığı un
5 su bardağı ılık su
Yarım corba kaşığı tuz
Yarım cay kaşığı damla sakızı
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet havuc
1 adet orta boy kok kereviz
2 adet orta boy patates
1 demet taze soğan
1 adet marul veya kıvırcık salata
1 demet pazı
1 demet dereotu
1 demet maydanoz


HAZIRLANIŞI
Arpacık soğanı ve sarımsakların kabuklarını temizleyin. Tereyağını bir tencereye alın. Eridikten sonra arpacık soğanları ve dovulmuş sarımsakları ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra dana etini tencereye aktarın. Bıraktığı suyu cekene dek kavurmaya devam edin.
Unu etlerin uzerine ilave edin. Topaklanmaması icin surekli karıştırın. Ardından 5 su bardağı ılık suyu surekli karıştırarak, ekleyin. Orta hararetli ateşte bir bucuk saat pişirin. Etler yumuşamaya başlayınca yarım corba kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı şekeri ve yarım cay kaşığı damla sakızını ilave edin.
Havucların kabuklarını soyup ince şeritler halinde dograyın. Kararmaması icin suda bekletin. Kerevizin sap kısmını kesip cıkarın kokunun kabuklarını soyup parmak kalınlığında doğrayın. Kararmaması icin unlu ve limonlu suda bekletin. Patatesi de soyup, parmak kalınlığın doğrayın. Suda bekletin.
Taze soğanları ayıklayıp uzun parcalar halinde kesin. Marul yapraklarını ya kıvırcık salatayı yıkadıktan sonra dorde bolun. Pazı yapraklar ayıklayıp, yıkayın. Sap kısımlar kesin. Maydanoz ve dereotunu yıkadıktan sonra saplarını ayıklayın.
Etler pişip yumuşayınca ic havucları, dorde bolunmuş marul veya kıvırcık salatayı, taze soğanları, pazı yapraklarını ilave edin 10 dakika kaynadıktan sonra kerevizleri ve patatesleri ilave edin. 15 dakika daha orta ateşte pişirin. Uzerine iri kıyılmış maydanoz ve dereotu serperek, servis yapın.
__________________