MALZEMELER
2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci
7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı
250 gr. kıyma
1 buyuk baş soğan
1 adet kup doğranmış domates
1/2 demet dereotu
1 adet limon
2 corba kaşığı zeytinyağı
2 corba kaşığı pastorize yoğurt
1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI
Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun. İcine dereotu, pirinc, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Hazırlamış olduğunuz bu ici lahana yapraklarının icine yerleştirip dolma şeklinde sarın. Fırın kabına dolmaları dizin ve 5 dakika fırınlayın. Yanında garnitur olarak yoğurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz.
__________________