MALZEMELER
1 Kg Dolmalık Patlıcan
1.5 Su Bardağı Dolmalık Pirinc
3 Domates
3 Acı Sivribiber
1 Soğan
1 Demet Maydanoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Su
Karabiber, Nane, Tuz
Sos malzemesi:
4 Corba Kaşığı Zeytinyağı
2 Limonun Suyu
1 Tatlı Kaşığı Nane
10-12 Diş Sarmısak
1 Cay Bardağı Su
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.
Pirinci yıkayıp suyunu suzun. Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri kucuk kucuk doğrayın.
Zeytinyağı, pirinc, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın.
Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın. Tencereye dizip suyunu ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dak. pişirin.
İri dovulmuş sarımsakları 4 corba kaşığı zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun. 1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyu ve 1 cay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın.
Dolma pişince uzerine hazırladığınız naneli gezdirip 4-5 dakika daha pişirin. Arzunuza gore ılık veya soğuk olarak servis yapın.
__________________
Ekşili Patlıcan Dolması
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Ekşili Patlıcan Dolması