Malzeme Listesi:

Yarım su bardağı sut
90 gram tereyağı
1 cay bardağı toz şeker
Yarım cay kaşığı tuz
1 cay bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 yumurta
3,5-4 su bardağı un
İc malzeme
1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Yarım cay bardağı esmer şeker (normal şeker de kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tarcın
yarım su bardağı kuru uzum.

Yapılışı:

Sut, tereyağı, şeker ve tuzu kucuk bir tencerede ısıtın. Tereyağı tamamen erisin. Ocağı kapatın ve ılımasını bekleyin.

Geniş bir kapta ılık su ve toz mayayı karıştırın.Ilımış yağlı karışımı icine dokun, karıştırın.Yumurtayı ve unun yarısını koyun, karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayan , yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.

Hamurunuzu naylon strec folyoya sarın ( cok sıkı olmasın, mayalanacağı icin biraz gevşek ve genişce sarın) buz dolabına koyun. En az 2 saat buzdolabında beklemesi gerekiyor. Hamuru 1 gun buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Unlu bir yuzeyde merdane ile acın. 1-1,5 cm kalınlıkta actıktan sonra erimiş tereyağını fırca ile her yerine gelecek şekilde yağlayın. Esmer toz şekeri serpin. Tarcını serpin. Kuru uzumleri heryere eşit gelecek şekilde dağıtın. Hamuru rulo yapın, sıkıca sarmaya calışın. Kenar kısımları gevşeyebiliyor, kontrol ederek sarma işini tamamlayın. Keskin bir bıcakla 2-2,5 cm lik kalınlıkta kesin. Kestiğiniz yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt olan fırın tepsisine yerleştirin. 45 dakika daha tepside mayalansın.

180 derecede pembeleşinceye kadar pişirin.
Arasında toz şeker olduğu icin fırında fazla tutarsanız alt kısmı karamelize oluyor. Pişerken takip etmenizi oneriyorum.
Bu coreğin ılık iken yenmesi cok guzel oluyor. O yuzden misafirleriniz gelmeden ya da kendiniz icin hazırlıyorsanız yiyeceğiniz zamandan hemen once pişirmeniz en iyisi.
Buz dolabında 2 saatten fazla tuttuysanız dışarıya cıkardığınızda 5-10 dakika beklerseniz hamuru daha kolay acabiliyorsunuz.
Yerken uzerine pudra şekeri (cay suzgecinden gecirerek ) serperek de yiyebilirsiniz.

__________________