Ananaslı Yengec Salatası (Lobster Salad)
MALZEMELER
150 gr. veya 2 su bardağı dolusu yengec (doğranmış)
1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı)
1 diş sarmısak (uce bolunmuş)
2 yemek kaşığı limon suyu
1 adet kesme şeker
1 dal yeşil soğan (cok ince kıyılmış)
3 dal taze nane
3 dal taze fesleğen
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Oncelikle bir butun ananası ortadan boylamasına ikiye bolup icini ufak kup parcalar halinde cıkaralım.
Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp icinin etlerini cıkaralım. Ya da dondurulmuş yengeci kup doğrayalım.
Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım. Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim. Sonra sarmısakları cıkarıp atalım. Cunku onemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı. Sonra altını sondurelim.
Daha sonra bu yağın icine sıcakken şekeri atıp eritelim. Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım.
Bir kabın icinde bekleyen kup doğranmış yengeclerimizi de ekleyip, en son kup doğradığımız ananas parcalarıyla karıştıralım.
Onceden icini oyduğumuz ananas kabuklarının icine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım.
__________________
Ananaslı Yengec Salatası (Lobster Salad) (PDT®)
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Ananaslı Yengec Salatası (Lobster Salad) (PDT®)