Malzemeler
2 yumurta
1 yemek kaşığı dolusu un
1 cay kaşığı tuz
1/2 cay bardağı sut
4 dilim kaşar
3 dilim salam
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı
Yumurta tuz sut un bir kaba alınır ve topak kalmayana dek cırpılır.
Tereyağ tavaya alınır eritilir omlet karışımı dokulur tavaya eşit şekilde yayılması sağlanır orta ateşte alt kısım iyice pişince omlet cevirilir. Diğer tarafta yaklaşık bir dakika pişirildikten sonra kaşar ve salamı onlerim bir yarısına dizin diğer yarıyı da uzerine katlayın bu şekilde kaşar eriyene dek diğer tarafını da cevirerek pişirin.
Servis tabağına alıp maydanoz ile susleyebilir peynir zeytin vs malzemelerle kahvaltı tabağı şeklinde ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

__________________