Malzemeler:
İki bucuk su bardağı sut
6 corba kaşığı irmik
6 corba kaşığı tozşeker
Yarım paket vanilya
Uzeri icin:
300 gram iri kıyılmış antepfıstığı
Yarım portakalın suyu
Yarım cay bardağı pudraşekeri

Antepfıstıklı İrmik Tatlısı Yapılışı:
1 uzeri icin antepfıstığı, portakal suyu ve pudraşekerini karıştırın. Karışımın yarısını strec filmle kaplanmış kucuk boy cam bir kabın tabanına bastırarak yerleştirin. Daha sonra buzdolabına alın. 2 Ayrı bir yerde sut, irmik ve tozşekeri goz goz olana dek surekli karıştırarak pişirin. Koyu kıvam alınca ocaktan indirip, vanilya ilave edin ve karıştırın. 3 Antepfıstıklı karışımı buzdolabından alıp, uzerine irmikli harcı yayın. Oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirip, kalan antepfıstıklı karışımı uzerine koyun. 4 saat buzdolabında dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.



__________________