Yer elması cipsi tarifi icin malzemeler


500 g yer elması 1,5 cay bardağı un 1 cay kaşığı tuz Yarım cay kaşığı kuru kori Kızartmak icin:
Aycicek yağı Servis onerisi:

2 Avokado 50 g krem peynir Yarım demet kıyılmış dereotu Yarım limonun suyu Yarım cay kaşığı kimyon 1 diş ezilmiş sarımsak Yarım cay kaşığı karabiber Bir tutam tuz

Yer elması cipsi Nasıl Yapılır


Yer elmalarını yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan mandolin veya cok ince dilimleyen bir aparat ile yer elmalarını dilimleyin. Unu, koriyi ve tuzu bir kapta harmanlayın. Dilimlediğiniz yer elmalarını kağıt bir havlu ile kuruladıktan sonra unlu karışıma bulayın. Dilimleri kızartman once fazla ununu bir suzgec yardımı ile silkeleyin. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Havlu kağıt uzerine alıp fazla yağını cektirin. Avokado dip sos icin, yumuşak avokadoları dilimleyerek cukur bir kaba alın. Kalan tum malzemeyi ilave edin. Catalla ezip iyice ozleşene kadar karıştırın. Yer elması cipslerinin yanında servis yapın.




lezzet
__________________