
Narlı ve kavrulmuş dolmalık fıstıklı humus tarifi icin malzemeler
250 gr nohut 1 tatlı kaşığı zerdecal 2 adet karanfil 1 su bardağı tahin 2 diş sarımsak 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 cay kaşığı kimyon 1,5 cay kaşığı tuz 1 kahve fincanı zeytinyağı Uzeri icin:
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 narın taneleri Servis onerisi:
Kereviz sapı 1-2 adet havuc 1 adet sarı dolmalık biber
Narlı ve kavrulmuş dolmalık fıstıklı humus Nasıl Yapılır
Nohutu geniş bir kaba alın. Uzerini 3-4 parmak gececek kadar su ilave edin. 1 tatlı kaşığı da tuz ekleyin. Bu şekilde bir gece boyunca bekletin. Ertesi gun nohutları yıkayıp suzun. Tencereye aktarın, zerdecalı ve karanfil tanelerini ekleyin. Uzerini iki misli gececek kadar su ilave edin. Nohutlar yumuşayana kadar pişirin. Nohutlar haşlanınca suyunu suzup mutfak robotuna aktarın. Pure haline getirin. Tahini, havanda ezilmiş sarımsakları, limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu, tuzu ve baharatını ekleyin. Tekrar karıştırın. Humusu servis tabağına alın. Bir kaşık yardımı ile tabağın icinde girdaplar oluşturun. Boşluklara zeytinyağı dokun, nar ve yağsız olarak tavada rengi değişene kadar kavurduğunuz dolmalık fıstıkları da serperek servis yapın.
lezzet
__________________