
Fırında karnabahar mucver tarifi icin malzemeler
1 kg karnabahar 2 buyuk boy havuc 1 tatlı kaşığı tuz (haşlama suyu icin) 1 limonun suyu Yarım cay kaşığı rendelenmiş muskat 1 demet taze soğan Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yarım demet taze nane Yarım cay kaşığı kimyon 1 cay kaşığı tuz 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1 su bardağı un 2 yumurta 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 yemek kaşığı susam 1 yemek kaşığı corek otu Servis icin:
1 kase suzme yoğurt 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kuru kekik
Fırında karnabahar mucver Nasıl Yapılır
Karnabaharı iri parcalara ayırıp bir tencereye alın. Havucları da doğramadan, butun bir şekilde tencerenin icine alın. Uzerini gececek kadar su, muskat, 1 limonun suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Orta ateşte, sebzeler hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Sebzeler haşlanırken tum yeşillikleri ince ince kıyın. Haşladığınız karnabaharı ve havucları suzun. Havucları rendeleyin. Karnabaharı catalla iri taneli kalacak şekilde ezin ve oda ısısında soğumaya bırakın. Karnabahar ve havuclar soğuyunca yoğurma kabına alın. Un dışındaki tum malzemeyi ilave edin. Yoğurmaya başlayın. Kontrollu olarak unu azar azar ilave ederek kofte formu alacak şekilde bir kıvam ayarlayın. Elde ettiğiniz karnabahar mucveri hamurundan mandalina buyukluğunde parcalar koparın. Avucunuzda kofte şeklinde yuvarlayıp elinizle yassılaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. En son uzerlerine zeytinyağı gezdirin, susam- corek otu karışımından serpin. Onceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Suzme yoğurda kuru nane ve kuru kekik ekleyerek karıştırın ve mucver ile birlikte servis yapın.
lezzet
__________________