Gecen haftanın iki sofrasının da en beğenilen borekleri kayınvalidemin yaptığı patatesli-kaşarlı boreklerdi. Ben cok fazla borek yapmadığım icin anneanne ve babaanneden borek geldiğini goren ev halkı epey mutlu bir hafta gecirdi...
Patatesli Kaşarlı Borek
Malzemeler:
2 su bardağı sut 1 yumurta yarım su bardağından biraz az sıvıyağ aldığı kadar un tuz uzerlerine: yumurta sarısı, corekotu İc Harcı:
5-6 patates 3 orta boy soğan 150-200gr kaşar peynir tuz karabiber pulbiber Hazırlanması:
İc harc icin patatesleri haşlayıp ezin. Soğanı sıvıyağda kavurup patatese ekleyin. İcine peyniri rendeleyin. Baharatları ekleyip karıştırın. Hamur harcını yoğurup dinlendirin. Hamuru rulo yapıp dort bezeye bolun. Her bir dilimi uzatıp tekrar dort parcaya ayırın. Tum parcaları ucerli bezeler halinde gruplayın. Ucerli bezeleri nişastayla pasta tabağı kadar acın. En ust haric aralara sıvıyağ surup ust uste dizin. Ust uste dizdiğiniz bu grubu bu defa servis tabağı (pasta tabağından daha buyuk) kadar acın. Actığınız hamuru bıcakla dort eşit ucgene bolun. Uzun kenara harcı koyup sigara boreği gibi sarın. Aynı işlemi diğer uclu bezeler icin de yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Uzerlerine yumurta sarısı surup corekotu serpin. Kızarana kadar pişirin.
__________________