MALZEMELER

1 yumurta
125 g margarin
1 yemek kasigi su
1,5 cay bardagi pudra sekeri
1 paket vanilya
2,5-3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu

Elmali dolgu:

3 adet orta boy elma,
1 tatli kasigi tarcin,
1 paket vanilyali puding,
3 su bardagi su,
Krema:
1 paket krem santi,
1 su bardagi soguk sut

YAPILIŞI

Yumurta, margarin, su, pudra sekeri, sekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazirlayin. Hamurun 2/3`unu 26 cm capindaki kelepceli kalibin zeminine yayin ve catal ile bir cok kez delin. Kenarlik yapmak icin, kalan hamuru kalibin kenarlarina 2,5-3 cm yuksekliginde esit sekilde yerlestirin.

Elmali dolgu:

Elmalari soyup cekirdeklerini cikartin. Ince dilimler halinde kesip hamurun uzerine dagitin. Uzerine tarcini serpin. Pudingi su ile 2-3 dakika kaynatarak pisirin. Bekletmeden elmalarin uzerine dokun. Firina koyup onceden isitilmis 160 dereceli firinda 45-55 dakika pisirin. Surenin sonunda firini kapatin ve kapagini acin. Bu sekilde 1 saat bekletin ve firindan cikartin. Kaliptan cikartmadan bir gece dinlendirin. Krema: Krem santiyi sut ile 2-3 dakika cirpin. Bir gece dinlenmis olan pastanin uzerine yayin ve kakao serpin.

__________________