
1 kilogram sardalya balığı 3 yemek kaşığı zeytinyağı ½ cay kaşığı taze cekilmiş renkli tane karabiber 1 tatlı kaşığı deniz tuzu Servisi icin:
1 adet orta boy marul 1 adet limon Izgara sardalya tarifi hazırlanışı:
Sardalyaların pullarını elinizle ovuşturarak temizleyin. Balıkların ic kısımlarını baş parmağınız ile cıkarın. Bol suda yıkayın ve kurulayın. Deniz tuzu ile tuzlayın. Sardalyaları tel ızgara uzerine sıralayın. Zeytinyağı ve taze cekilmiş renkli tane karabiberi karıştırın. Fırca yardımıyla balıkların uzerine surun. Izgaraya aldığınız balıkları cevirerek kısa surede pişirin. Ara ara zeytinyağı ile yağlayın. Servis tabağına temizlenmiş marul yaprakları koyun. Limonu dilimleyin. Izgara balıkları tabağın orta kısmına yerleştirin.
__________________