Yoğurt Patlıcan
Malzemeler:
6 adet kucuk boy patlıcan
2 su bardağı suzme yoğurt
4 sap taze nane
2 diş sarmısak
3 adet domates
2 corba kaşığı zeytinyağı
Sıvı yağ (kızartmak icin)
Tuz
Yapılışı:
1- Patlıcanları alacalı soyup, ortalarını bıcakla yardıktan sonra tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suzun. * Patlıcanları kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu uzerine cıkararak fazla yağını suzdurun, soğumaya bırakın.
2- Bir kasede, suzme yoğurdu, tuzu, kıyılmış naneyi ve dovulmuş sarmısağı karıştırın.
3- Patlıcanları geniş bir tabağa alın, iclerine yoğurtlu karışımdan doldurun.
4- Sosunu hazırlamak icin, domateslerin kabuğunu soyduktan sonra kup şeklinde doğrayıp, bir tencereye koyun. Domates yumuşayıp suyunu cekene kadar pişirin. Tuz ilave edip soğumaya bırakın.
5- Hazırladığınız domates sosunu doldurulmuş patlıcanların uzerine yoğurdu tam kapatmayacak şekilde dokun. Uzerlerini nane yapraklarıyla susleyerek servis yapın.
__________________
Yoğurt Patlıcan
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Yoğurt Patlıcan