Malzeme Listesi:

8 Adet dolmalık biber
1 adet domates (dolmaların ağzına kapatmak icin)

İc Malzeme:

1 orta boy soğan
Yarım cay bardağı zeytinyağı
8-9 yemek kaşığı pirinc (her orta boy biber icin kabaca 1 yemek kaşığı hesabı ile, biberleriniz buyuk boy ise pirinc miktarını daha fazla tutun)
Yarım su bardağı su
4-5 dal maydonoz,
1 cay kaşığı tarcın,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 tatlı kaşığı kuş uzumu,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı cam fıstığı,
1-2 tutam kara biber,tuz.

Yapılışı:

İnce doğranmış soğanı zeytinyağı icinde kavurun, cam fıstıklarını ilave edin.

Pirinci koyun 1-2 dakika kavurun, ağız tadınıza gore tuzunu atın, şekeri ilave edin, yarım su bardağı suyu koyarak suyunu cekene kadar pişirin.

Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirin. İnce doğranmış maydanoz, tarcın, kuş uzumu, karabiber, kuru nane katın, karıştırın.

Cekirdek kısmı cıkarılmış dolmalık biberlerin icine pirincli malzemenizden doldurun. Domates yerleştirecek kadar boşluk bırakın. Domatesleri biberlerin ağız kısmına yerleştirin.

Tencereye biberleri ağızları yukarıya gelecek şekilde dizin. 1,5 su bardağı suyu tencereye koyun. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve biberleri tuzlayacak kadar tuzu ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra altını hafif ayara alın, pişirin.

Afiyet olsun...

__________________