Malzeme Listesi:
1 su bardağı kuru barbunya
1 orta boy havuc
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salcası
2 dış sarımsak
yarım cay bardağı zeytinyağı
300 ml su
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz, yarım limon suyu, suslemek icin maydonoz veya dereotu.
Yapılışı:
Barbunyaları 1 gun onceden suya ıslatın. Ertesi gun haşlayın (Duduklu tencerede 20-25 dakika yeterli oluyor). Suyunu suzun.
Orta boy bir tencereye zeytinyağını koyun, soğanı rendeleyin veya ince ince doğrayın.1-2 dakika kavurun.
İnce ince doğranmış havucları ilave edin, kavurmaya devam edin, salcayı koyun.1-2 dakika daha kavurun (soğanlar hafif pembeleşsin), sarımsakları ilave edin (ince doğranmış ya da rendelenmiş)
300 ml suyu tencerenize boşaltın, karıştırın, şekeri koyun. Kare kare doğranmış patatesleri ve barbunyaları ilave edin.
Kaynadıktan sonra ocağı en hafif konuma getirin . Kapağını kapatarak 15 dakika pişirin (Barbunyalar pişmiş olduğu icin diğer malzemelerin pişmesi icin bu sure yeterli oluyor) Pistikten sonra limon suyunu ilave edin.
Servis tabağına aldıktan sonra ince doğranmış maydonoz veya dereotu ile susleyin.
Afiyet olsun..
__________________
Zeytinyağlı Barbunya
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Zeytinyağlı Barbunya