Malzemeler

8 Adet istavrit
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1.5 Corba kaşığı limon suyu
Tuz

Sos icin :

Ceyrek kutu krema (200 gr lık kutu)
1 Corba kaşığından az tereyağı
1.5 Corba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 Adet yumurtanın sarısı
Yarım cay bardağı sut
Maydanoz

Hazırlanışı

Temizlediğimiz ve bol suda yıkadığımız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovup fırın tepsisine dizin.
Uzerine cok kucuk parcalar halinde kesilmiş tereyağı parcalarını koyun.
Orta ısılı fırında uzerleri cok hafif pembeleşene dek pişirin.
Bu arada beyaz sosu hazırlayın.
Malzemelerin hepsini blendırdan gecirin.
Teflon bir tencereye aktarın ve surekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşana dek pişirin.
Fırında cok az tereyağı ve limon suyuyla pişirdiğimiz istavritlerin uzerine dokerek servis yapın.

__________________