Malzeme Listesi:
125 gr (oda sıcaklığında yumuşamış ) tereyağı
yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
1 paket şekerli vanilin, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
un (2 su bardağı un yeterli geliyor)
Şerbet
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
İlk once şerbeti kaynatın. Suyu ve şekeri bir arada kaynatın, karıştırın, şekerler erisin. Kaynamaya başlayınca ocağın ayarını en hafif konuma getirip limonu ilave edin 5-10 dakika daha kaynasın ve ocağı kapatın.
Un haric diğer malzemeleri karıştırın . Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayan , yumuşak bir hamur elde edin. Kucuk boy yumurta buyukluğunde parcalar alın, elinizde yuvarlayın ve avcunuzun arasında hafifce bastırın (şekerpareniz top gibi yuvarlak olmasın), tepsiye yerleştirin uzerine 1 adet fındığı batırın (fındık yarısına kadar gomulecek).
180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırın tepsisini fırından cıkarın 1-2 dakika bekletin ve uzerine ılımış şerbeti dokun. Arada kaşık yardımı ile şekerparelerin uzerine tepsideki şerbetten gezdirin. 1-2 saat sonra tuketilebilir.
__________________
Şekerpare
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme