MALZEMELER
350 gr Az Yağlı kıyma
1 Dilim Ekmek İci
3 Adet Patlıcan
Yarım demet Maydanoz
1 Adet Soğan
Tuz , Karabiber
Kızartmak İcin
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Sos İcin:
½ Fincan Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
7-8 Diş Sarmısak
2 Adet Domates
½ Demet Nane
½ Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Şeker


HAZIRLANIŞI
On hazırlık olarak kofteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek icini, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alalım. Ozleşene kadar iyice yoğuralım. Kofte harcından yuvarlak ve yassı kofteler hazırlayalım. Kofteleri bir kenarda bekletelim.
Patlıcanları, 1 corba kaşığı şeker ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletelim. Daha sonra patlıcan dilimlerini yıkayıp, kurulayalım. Kızgın sıvı yağda patlıcanları hafifce kızartalım.
Alta patlıcan dilimi, uste 1 adet kofte ve en ustte patlıcan dilimi gelecek şekilde dizelim.
Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanı sıvı yağı alalım. Kucuk doğranmış soğanı ve dovulmuş sarmısakları pembeleştirelim. Rendelenmiş domatesi ekleyip, 2 dakika daha pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave edelim. 1 dakika daha kaynattıktan sonra tavayı ateşin uzerinden alalım.
Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların uzerine bu sosu dokelim. 15 dakika fırında pişirelim. Uzerine ince kıyılmış maydanoz ve nane serperek servis yapalım.

__________________