MALZEMELER
4 kişi icin
1 kahve fincanı pirinc
2 adet dolmalık biber
1 kucuk sivri biber
20 adet cekirdeksiz yeşil zeytin
20 adet cekirdeksiz siyah zeytin
3 adet haşlanmış yumurta
1 kucuk kutu ton balığı
2 adet kabukları soyulmuş domates
az tuz
2 corba kaşığı sirke
4 corba kaşığı zeytinyağı
bir tutam toz hardal
bir diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp bol su ile kaynatarak 20 dakika haşlayın. Soğuk su ile soğutun ve suzgece boşaltıp suyunu suzdurun. Cukur bir tabağın dibine koku versin diye sarımsağı ovun ve cıkarın. Domatesleri dorde bolup hafif sıkarak cekirdeklerini cıkarın ve kuşbaşı doğrayın. Sivri biberi halka doğrayın, dolmalık biberleri de once temizleyip sonra dorde bolun. Daha sonra da dilimleyin. Yumurtaları haşlayın ve dorde bolun. Tum malzemeyi sarımsakla ovulmuş tabağa koyup karıştırın ve uzerine yeşil salata yaprağı koyarak servis edin.
__________________
Nis salatası
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●26 Görüntüleme