MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan pirinci
½ demet maydanoz
1 su bardağı bezelye
1 adet turp
2 dilim salam (ince şerit halinde doğranmış)
1 adet limon kabuğu
2 corba kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soya sosu
4 adet pazı yaprağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinc ve bezelyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Maydanoz, havuc ve turp ince ince dilimlendikten sonra pirinc de eklenir ve MALZEMESİ bir kaba alınır. Tuzu, soya sosu ve limon suyunu koyup, ince şerit halinde kesilmiş salam ve kıyılmış maydanozları karıştırın. Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra servis tabağına yayın. Hazırladığınız ici pazıların icine sarıp servis yapın.
__________________
Bezelyeli mezeleme
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Bezelyeli mezeleme