MALZEMELER
12 Kuzu Bobreği (temizlenip, ikiye bolunmuş)
30 gr (2 corba kaşığı) Tereyağı
2 Corba Kaşığı Rafine Yağ
1 Buyuk Soğan (ince doğranmış)
1 Orta Boy Yeşil Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve cekirdekleri cıkarılıp doğranmış)
2 Diş Sarmısak (dovulmuş)
350 gr Domates (kabukları soyulmuş)
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1/2 Corba Kaşığı Şeker
2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1 Corba Kaşığı Ketcap
1 Cay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
4 Su Bardağı Pişmiş, Sıcak Pilav


HAZIRLANIŞI
Ozellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu bobreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz.
Buyuk, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca soğan, dolmalık biber ve sarmısağı koyup 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Bobrekleri ekleyip, arasıra karıştırarak 4 dakika pişiriniz. Domates, şarap, şeker, limon suyu, ketcap ve kırmızıbiber katıp, iyice karıştırınız.
Ateşin altını kısıp, tavanın ustunu orterek, 20 dakika daha pişiriniz. Sıcak tereyağlı pilavı bir servis tabağına koyunuz. Tavayı ateşten alıp, yemeği servis tabağındaki pilavın ustune boşaltarak servis ediniz.
__________________