MALZEMELER
1/2 kg kırlangıc
1 baş soğan
2 adet defne yaprağı
1/2 demet maydanoz
3-4 diş sarmısak
1/4 kavanoz hazır mayonez
tuz, kırmızı pul biber


HAZIRLANIŞI
Tencereye 5-6 bardak su, defne yaprağı, ayklanmış maydanoz, bir baş butun soğan ve balığı koyup 15 ila 20 dakika kaynatın. Balığı kevgirle sudan alıp derisini, kılcıklarını ayıklayın, kuyruğunu ve kafasını ayırın. Ayıkladığınız parcaları temiz bir tulbente sarıp suya iade edin ve 1 saat kadar kaynatın.
Mayoneze dovulmuş sarmısakları ilave edip karıştırın. Kırmızı biberle balık suyunu yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Balıkları da ilave edip kaynatın. Sıcak servis yapınız.
Dikkat: Bu corba bir defada
Bu yemeğe uygun diğer balıklar: İskorpit, adabeyi, oksuz
__________________