Malzemeler

Enginar (bu mevsimde konserve) 1 adet tavuk goğsu 1 tane soğan 1 buyuk kavanoz garnutur (kendiniz patates,havuc.bezelye haşlayıp hazırlayabilirsiniz). 1 kaşık un 1 kaşık soya sosu 1 limonun suyu Yarım bardak kadar zeytinyağı Tuz Yapılışı

Pilav tenceresinde 2 bardak kadar suyu, 1 kaşık unu, limon suyunu, zeytinyağının yarısını koyup karıştırıyoruz. Enginarları icine ters kapatıp, bir sure boyle haşlıyoruz (bu haliyle cekmeyi unutmuşum). Altını kapatıp enginarları duz ceviriyoruz. Aynı tencerede suyunda pişireceğiz. Bir başka tavada 1 soğanı ince ince doğrayıp kalan zeytinyağında kavuruyoruz. Tavuk goğsunu kuşbaşı doğruyoruz. Onlarıda bir guzel kavuruyoruz. Garnuturunu, 1kaşık soya sosunu,tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Enginarları bu harcla tepeleme dolduruyoruz. Kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Bazen evde varsa limonlu suda haşladığım mantarları da ekliyorum. Afiyet olsun.
__________________