Malzemeler
4-5 tane tavuk budu 2 baş soğan 2 baş sarımsak 1 kaşık biber salcası 1 kaşık domates salcası 1 kilo mısır unu 1 bardak beyaz un 1 yemek kaşığı kişniş (mutlaka olacak) 2 kaşık tereyağı 1 yemek kaşığı toz biber Zeytinyağı, tuz
Yapılışı
Bugun size yore yore değişse de bizim Cerkes’lerin yaptığı, tavukla yapılan şipsi ve pasta tarifi yapacağım. İstediğim gibi olmadı cekimlerim en kısa zamanda tekrar yapıp resimleri değiştiririm

Biz kalabalıktık fazla yaptık ama istediğiniz kadar tavukla yapabilirsiniz. Butun tavuğu parcalayarak da olur. Tavuk butlarını baget tarafından kesip bir guzel yıkadık. Tavukları derileriyle pişiriyoruz, yerken cıkarabilirsiniz. Tenceremizde yarım cay bardağı kadar zeytinyağımızı koyup ince ince doğradığımız soğanlarımızı biraz kavurup salcamızı ilave ediyoruz. Tavuklarımızı da ekleyip orta ateşte tavuklar suyunu salıp cekene kadar arada karıştırarak pişiriyoruz. 7-8 diş sarımsağımızı tuz ve kişnişle havanda dovup etlerimize ilave ediyoruz. Sıcak suyumuzu da koyup tavukları iyice pişiriyoruz. Tavuklarımız pişince bir borcama suyunu almadan cıkarıyoruz. 5-6 diş sarımsağımızı tuzla dovup 1 kaşık kadar salcalı su ekleyip pişen tavuklarımızın her yerine suruyoruz (isteğe bağlı ama nefis oluyor). Tavuklarımızı pişirdiğimiz salcalı suyumuzla şipsi yapacağız. Bunun icin 1 bardak mısır unu, 1 bardak beyaz unu karıştırıyoruz. Topaklanmaması icin biraz suyla, biraz da tenceredeki salcalı suyla sulandırıyoruz. Bu karışımı tencerede kaynamakta olan tavukları pişirdiğimiz salcalı suya yavaş yavaş ilave ediyoruz. Koyu boza kıvamında bir sos olacak, kısa surede pişecektir. Şimdi şipsimizle yenen mısır pastasını yapalım. Bir tencereye ya da varsa wok tavamıza yarısına kadar su koyalım. Ilıyınca mısır unumuzu az az ilave ederek karıştıra karıştıra suyun aldığı kadar koyup tavada toplanıncaya kadar pişirelim. Bir daha ki yaptığımda daha az yapıp tam olculerini vereceğim. Ben biraz fazla un koymuşum, pastanın ortasını acıp pişirdiğimiz sosu ortasına koyup etrafına tavukları dizecektim, olmadı

. Yine de yapmaya calıştım. Tabağa şipsi sosunu koyup yanına da tavuğunu, bir kaşık da kenarına pastasından konularak da servis yapılır. Bir tavada 2 kaşık tereyağı eritip, kırmızı biberi koyup altı kapatılır. Servis edilirken uzerine dokulur. Bu yemeğin bekletmeden yenmesi gerekir. Eskiden buyuk yemek sinilerinin ortasına pastası pişirilip konur, ortası acılır sosu ortasına dokulur, tavuklar butun etrafına dizilir, ev halkı hep bir yerden yermiş. Şimdi herkes tabağına

Ben bu sostaki tadı, tavuktaki lezzeti hic bir şeyde bulam