Fettucini makarna erişteye benzer bir bu makarna turudur. Bu makarna alfredo sosla tuketildi zaman, gercekten mukemmel bir lezzete sahip olur. Hazırlanacak sos alfredo, taze sut kreması, yağ ve parmesan peyniriyle birlikte harmanlanır.

Makarnayı her zaman yaptığınız gibi, geniş bir tencerede bol miktarda suyun icinde haşlayın. Cunku piştikten sonra hacimleri arttığından, bol suyun icinde daha iyi pişer. Birde makarnanızı piştikten sonra soğuk suyun altında tutmayın. Bu şekilde makarna sosu icine daha iyi ceker.

Cunku soğuk suya tutarsanız, makarnanın pişmesini durdurarak, gozeneklerini kapatırsınız. Bunu aynı bir şok etkisi gibi duşunebilirsiniz. Gozenekler acık olursa, makarnanız hazırladığınız her turlu sosla beraber mukemmel uyum sağlar. Şimdi beraber fettucini makarna yapımına başlayalım.

Fettucini makarna icin gerekli malzemeler (Alfredo sosla)

1 paket fettucini makarna (500 gram)
2,5 su bardağı sut kreması
3 yemek kaşığı tereyağı
200 gram tavuk goğsu
100 gram mantar (Tercihen dilimli konserve mantar)
Bir tutam fesleğen (Taze ya da kuru)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
100 gram rende parmesan peyniri
Yeteri kadar karabiber ve tuz

Fettucini makarna yapımı

Makarnaların haşlanacağı tencerenin icine bol miktarda su koyup ocağın ustune alın. Suyun icine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave etmelisiniz. Tencerede su kaynadıktan sonra tuzu ilave edip karıştırın. Tuz eridikten sonra fettucini makarnayı kaynayan suyun icine atın. Makarna yaklaşık olarak 14-15 dakika icinde pişecektir. Bu arada onceden haşlamış olduğunuz tavuk goğsunu kucuk kup şeklinde doğrayın.

Mantarlar dilimli değilse, bunları da ince bir şekilde dilimleyin. Sarımsakları da iyice ezin. Bir tavanın icerisinde tereyağını eritip, icine doğradığınız tavuk goğsunu atın. Bunları sotelerken doğradığınız mantarları da icine ilave edin. İcine ezdiğiniz sarımsağı da atıp 1-2 dakika bunları da soteleyin.

Daha sonra icerisine sut kremasını dokebilirsiniz. Krema kopurdukten sonra, icine rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını, karabiber, fesleğen ve tuzu ilave edebilirsiniz. Fesleğeni arzunuza gore ister kuru, ister taze kullanabilirsiniz. Bu arada fettucini makarna yeteri kadar haşlanmıştır. Bunu suzup, sosla birlikte guzelce karıştırın.

Makarnayı soğuk suya tutmanızı tavsiye etmiyoruz. Cunku gozenekleri sıcak olduğunda acık olacağı icin, sosla beraber daha iyi ozdeşleşip, daha lezzetli olur. Makarna sosunu iyice emdikten sonra, servis tabaklarına alacağınız makarnanın ustune kalan rendelenmiş parmesan peynirini serpiştirebilirsiniz. Şimdi fettucini makarnayı sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

__________________