MALZEMELER:

Sutlac icin:

1 litre sut
1 cay bardağı pirinc

Zerde icin:

1 cay bardağı pirinc
3/4 su bardağı şeker (3'e bolunecek)
3 bardak su


HAZIRLANIŞI:

Kaynayan sute yıkanmış pirincleri ekleyin. Kısık ateşte ara sıra karıştırılarak yaklaşık bir saat pişirin. Koyulaşan pirinc iyice acılınca ateşten alın.

Sutlacı, kÂseleri yarım dolduracak şekilde paylaştırıp, soğumaya bırakın.

Zerdenin hazırlanışı:

Kaynayan suya şekerin ucte biri ve iyice yıkanmış pirinci ekleyin. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar pişirin. Pirincler biraz acılınca şekerin diğer ucte birini ekleyin.

Pişirmeye pirincler iyice acılıp yumuşayınca kadar devam edin. Kalan şekeri de ekleyin. Zerde koyu bir kıvama erişince, onceden hazırlanıp soğuttuğunuz sutlacların uzerine ekleyin.

__________________