Malzemeler;
300-400 gr taze kaymak 10-12 adet gullac yaprağı 1,5 kg sut 1 cay bardağı gulsuyu Şurup İcin; 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Uzeri icin; 1 adet nar 6 yemek kaşığı ince cekilmiş şamfıstığı ya da ceviz
Yapılışı:

Sutu tencereye Koyup gul suyunu ilave edin ve kaynatın. Ocaktan alıp parmağınızın dayanacağı kadar ılık hale getirin.
Gullac yapraklarından birini buyuk bir tepsiye serin. Uzerine ılık sutten yarım kepce kadar dokun.
Gullac yaprağı yumuşamaya başlayınca ortadan ikiye bolun. Duz kenarına 1 -2 yemek kaşığı kaymak koyup rulo şeklinde sarın. Ruloyu, kendi etrafında dondurun.
Rulo yaptığınız gullac yapraklarını tepsiden alıp şeklini bozmadan servis tabağının ortasından başlayarak yerleştirin. Gullac yapraklarını sigara boreği gibi de sarabilirsiniz.
Kalan sutu gullacın uzerine aktarıp tepsiyi bir kapakla kapatın. Yaprakların sutu cekmesi icin 30 dakika kadar bekleyin.
Diğer taraftan, şurubu hazırlamak icin; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın, Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuk haldeki şurubu gullacın uzerine aktarın.
Uzerine ince cekilmiş şamfıstığı serpiştirin. Gullacın kenarlarını nar taneleriyle, ortasını vişne receliyle susleyin. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servise sunun.

Afiyet olsun...

__________________