Malzemeler;
yarım ekmek kadayıfı
7,5 su b. toz şeker
1 limon
1,5 lt su

SERVİSİ İCİN:
kaymak
yeşil fıstık


HAZIRLANIŞI: 5 corba kaşığı şekeri tavanın zeminine dokerek karamel haline getiriyoruz. Karamel olduktan sonra 1 su bardağı suyu tavaya alıyoruz. Şekerin tamamını da
tencereye dokuyoruz. Şerbeti kaynatıyoruz. Ekmek kadayıfını, pişireceğimiz tepsiye alıyoruz.

Soğuk su dokerek ekmeği ıslatıyoruz. Bir sure suyunu cektikten sonra, uzerine elimizle bastırarak suyunu sıkıyoruz. Tepsiyi kısık ateş uzerine alıyoruz. Hazırladığımız şerbeti ekmek kadayıfının uzerine dokuyoruz.

Şerbeti iyice cekmesi icin ekmek kadayıfına cop şişler batırıyoruz. Şerbeti ara ara dokmeye devam ediyoruz. Limonu dilimliyoruz ve kadayıfın uzerine diziyoruz. Şerbet ağdalaşana kadar devam ediyoruz. Altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kaymak ve yeşil fıstıkla beraber servis ediyoruz.

Afiyet olsun...

__________________