Biberli ve domatesli sos tarifi icin malzemeler


2 domates 2 salcalık kırmızıbiber 50 gr ceviz ici 1 cay kaşığı kofte baharı 1 yemek kaşığı acı biber salcası 1 yemek kaşığı domates salcası 1 tatlı kaşığı kimyon 3 dal taze kekik 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber 2 diş sarımsak Baget ekmeği

Biberli ve domatesli sos Nasıl Yapılır


Domatesleri ve biberleri ortadan ikiye kesip kesik yerleri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kozlenmiş biberleri bir kaba alın ve uzerini kapatıp 10 dakika bekletin. Domateslerin kabuğunu soyup 2 diş sarımsakla birlikte mutfak robotunda ezin. Cevizi ufalayıp yapışmaz yuzeyli tavada yağı cıkana kadar kavurun. Acı biber salcası ve domates salcası, kimyon ve kofte baharı ekleyin. Zeytinyağını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı domates sosunu ilave edip karıştırın. Kızartılmış baget ekmeklerinin uzerine surup kekik dallarıyla susleyerek servis yapın.


Kahvaltı sofralarının ve oğun arası atıştırmalıkların vazgecilmez lezzeti olan domates, baharat ve aromatik otlarla tatlandırılıp pişirildiğinde nefis bir sos haline donuşur.




lezzet
__________________