
Uzum receli tarifi icin malzemeler
500 gr cekirdeksiz beyaz uzum 3 su bardağı toz şeker Yarım cay bardağı su 2 yıldız anason
Uzum receli Nasıl Yapılır
Yıkayıp saplarını kopardığınız uzumleri geniş bir kaseye alın. Toz şeker ilave ederek uzum tanelerini ezmeden karıştırın. 1 gece oda ısısında bekletin. Geniş bir tencereye şekerli uzumleri alın. Uzerine yarım cay bardağı su ilave ederek 30 dakika kısık ateşte pişirin. Pişirirken kaşık kullanmayarak tencereyi arada sallayın. Karışıma yıldız anason ilave ederek 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Recelin kıvamını kontrol etmek icin tabağa bir miktar dokerek soğutun. Yoğun bir kıvamdaysa receliniz olmuş demektir. Receli saklayacağınız kavanozu ve kapağını kaynar suya sokup cıkarın ve fırında iyice kurutun. Kavanozlar ve recel sıcakken recelleri kavanozlara doldurup, kapağını sıkıca kapatın ve ters cevirin. Boylece recelinizi acmadan uzun sure muhafaza edebilirsiniz.
lezzet
__________________